Έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, με στόχο τα νέα κεφάλαια να κατευθυνθούν στην επέκτασή της στο εξωτερικό, σχεδιάζει να ολοκληρώσει προς το τέλος της χρονιάς η Swaplanet. Όπως δήλωσε στο Capital.gr η Έλενα Στάμου, μία εκ των τριών ιδρυτών της εταιρείας, θα χρειαστούν περίπου 2 εκατ. ευρώ γι’ αυτόν τον σκοπό. Αρχικός στόχος της Swaplanet είναι να επεκταθεί από τις αρχές του 2024 στο Βέλγιο με ένα hub, ώστε από εκεί να μπορεί να εξυπηρετεί τις αγορές της Ολλανδίας και της Γαλλίας, ενώ τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για Μάρκετινγκ, Επικοινωνία, Operations, βασικές προσλήψεις και εγκαταστάσεις.

Η Swaplanet είναι η πρώτη πλατφόρμα βιώσιμης παιδικής μόδας στην Ελλάδα, που έχει στόχο να μειώσει τη σπατάλη ρούχων και τα χρήματα που ξοδεύουν οι γονείς για παιδικό ρουχισμό. Η Swaplanet επιλύει το ζήτημα των απορριμμάτων ρούχων δημιουργώντας μια βελτιωμένη διαδικασία, βοηθώντας τους γονείς να ανταλλάξουν τα ρούχα, παπούτσια και βιβλία των παιδιών τους, με αυτά που χρειάζονται, και σχεδιάζει να γίνει ο ηγέτης στην κυκλική οικονομία.

Η βιώσιμη startup μόδας ολοκλήρωσε τον Μάιο έναν bridge financing round (ενδιάμεσος γύρος χρηματοδότησης), ύψους 168,269 χιλ. ευρώ, στον οποίο, εκτός από τους υπάρχοντες επενδυτές, συμμετείχε από την Αμερική και η Alumni Ventures. Η εταιρεία θα επενδύσει αυτά τα κεφάλαια για να επιταχύνει την ανάπτυξη των χρηστών της και να εισαγάγει πιο εξελιγμένη τεχνολογία για το back-end, ώστε να βελτιωθεί η ταχύτητα των operations.

Η Swaplanet μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τρεις γύρους χρηματοδότησης. Το 2021 ολοκλήρωσε έναν pre-seed γύρο με 100 χιλ. ευρώ από την επενδυτική εταιρεία Think Bigger Capital, με τα κεφάλαια να χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της ιστοσελίδας της και την έναρξη των εργασιών της στην Ελλάδα. Το 2022 ολοκλήρωσε δεύτερο γύρο χρηματοδότησης (seed) ύψους 415.385 χιλ. ευρώ από κορυφαίες επενδυτικές εταιρείες, όπως οι Helidoni Foundation/Zeno Capital και Genesis Ventures, αλλά και από Έλληνες και ξένους επενδυτές αγγέλους μέσω του Hellenic Business Angels Network και του Acasia Angelsαπό την Αίγυπτο, αλλά και από άλλους. Τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της μετακόμισής της σε νέα τοποθεσία και της πρόσληψης προσωπικού στις νέες εγκαταστάσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο: Capital